Το χωριό Ίρια

Διαμερίσματα Anastasias, Ίρια, Αργολίδα, Πελοπόννησος

Τα Ίρια είναι ένα γραφικό χωριό μόλις 15 λεπτά δυτικά του Ναυπλίου, καθώς και ένα μικρό παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό της περιφέρειας Αργολίδος. Ένα από τα χαρακτηριστικά των Ίρίων είναι το γραφικό μικρό λιμανάκι, όπου οι ντόπιοι ψαράδες αράζουν τις βάρκες τους και από όπου ξεκινούν και τα πρώτα σπίτια του χωρίου, τα οποία έχουν κρατήσει το παραδοσιακό στυλ ταξιδεύοντας σε στις παλιές εποχές. Περπατήστε παράλληλα της ακτής και ανακαλύψτε ποικιλία διαφορετικών κοχυλιών, κολυμπήστε στη καθαρή θάλασσα ή χαλαρώστε πίνοντας έναν ελληνικό καφέ.

Στη πεδιάδα των Ιρίων αφθονούν οι μανταρινιές, πορτοκαλιές, ελιές και αγκινάρες, για τον εορτασμό των οποίων διοργανώνεται φεστιβάλ Αγκινάρας το οποίο συνήθως λαμβάνει μέρος το Μάιο και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευτεί διάφορα τοπικά φαγητά φτιαγμένα από αγκινάρα.

Στους πρόποδες των βουνών γύρω από το χωριό θα ανακαλύψετε τα άγρια βότανα του χαμομηλιού, της ρήγανης, του θυμαριού και των κυλαμύνων. Χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας ήρεμες διακοπές παράλληλα μπορείτε να επισκεφθείτε και τους διάσημους και σημαντικούς για την Ελλάδα αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου : Επίδαυρος, Μυκήνες και Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Η Κάντια το κοντινό χωριό δίπλα από τα Ίρια έχει κατοικηθεί από τους αρχαίους χρόνους. Τα ερείπια της Ακρόπολης της Κόστα έχουν βρεθεί στο λόφο της Αγ. Ελεούσας και χρονολογούνται πίσω στη Μυκηναϊκή περίοδο. Η Κάντια είναι επίσης άλλη μια παραλία που μπορείτε να κολυμπήσετε, να απολαύσετε τον ήλιο και να χαλαρώσετε. Το Βιβάρι ακολουθεί μετά τη Κάντια και κατεύθυνση προς Ναύπλιο είναι ένα πολύ γραφικό ψαροχώρι το οποίο βρίσκεται και εκτείνεται σε ένα φυσικό πεταλοειδή κόλπο. Με νερά ρηχά και με ψιλό βότσαλο το κάνει ιδανικό για να κάτσει κανείς και να απολαύσει φρέσκο ψάρι ή το φαγητό του στις διάφορες ψαροταβέρνες έχοντας τη θάλασσα μπροστά στα πόδια του.

 

 

Κάντε ΚράτησηΤώρα

 στα Anastasias Apartments

 
 

Πληροφορηθείτε για τη περιοχή κάνοντας κλίκ στα παρακάτω links:

Ίρια

Ναύπλιο

Αργολίδα

Πελοπόννησος

 
 
Ειδικές Προσφορές για την Κρίση! Επικοινωνήσετε μαζί μας
 
 

Διαμερίσματα Αναστασίας, Παρλαία Ιρίων, 'Ιρια, Αργολίδα, Πελοπόννησο - Tηλ: 27520 24674 - Κιν: 6974723400 - e-mail: info@anastasias-apartments.gr

This website is designed, hosted and maintained by e-magine solutions, Nafplion on behlaf of Anastasias Apartments, Iria. The design, photographs and texts are © Copyright 2010 All Rights Reserved