Επισκεφθείτε & Εξερευνήστε
τα Θαύματα της Ελλάδας

Αρχαία Ασίνη
Αργολίδα


Η αρχαία Ασίνη αναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου, ως λιμάνι από το οποίο απέπλευσαν πλοία για την Τροία. Ο χώρος χρησιμοποιούνταν σαν βάση από την πόλη των Μυκηνών. Ο αρχαιολογικός χώρος είαι πλέον εξοπλισμένος με διαδραστική παρουσίαση.

Δελφοί
Φωκίδα


Οι Δελφοί ήταν παγκοσμίως γνωστοί στην αρχαιότητα για το μαντείο και το επισκέπτονταν συχνά οι βασιλείς της αρχαιότητας για να ζητήσουν συμβουλές. Οι Δελφοί είναι επίσης γνωστοί ως "ο Ομφαλός της Γης" και θεωρούνταν το κέντρο του τότε κόσμου. Δείτε τον αρχαιολογικό χώρο και τον Μαρμάρινο Ομφαλό.

Θέατρο Άργους
Αργολίδα


Το αρχαίο θέατρο του Άργους χτίστηκε περίπου το 320 π.Χ. και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη του Άργους, κάτω από τον λόφο Λάρισσα. Αναστυλώθηκε το 120 μ.Χ.

Αρχαία Ολυμπία
Ηλεία


Η αρχαία Ολυμπία ήταν γνωστή στην αρχαιότητα για τους Ολυμπιακούς αγώνες που συνέβαιναν κάθε τέσσερα χρόνια. Επισκεφθείτε τα μουσεία στον αρχαιολογικό χώρο και περπατήστε ανάμεσα στα ερείπια του Ναού αφιερωμένου στον Δία.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Αργολίδα


Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου είναι από τα πιο γνωστά θέατρα παγκοσμίως και ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο. Διάσημο για ην ακουστική του και την περίτεχνη κατασκευή του από τον Πολύκλειτο τον Νεότερο. Με μέγιστη χωρητικότητα 13,000 εως 14,000 θεατές, ο χώρος ήταν ιδανικός για μουσικά και δραματικά δρόμενα.

Αθήνα
Αττική


Ως η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα είναι βυθισμένη στην ιστορία. Η Ακρόπολη που βλέπει από ψηλά όλο το λεκανοπέδιο και δημιουργεί μια υπέροχη σκηνή. Επισκεφθείτε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης ή κάντε περίπατο στο κέντρο, στα μαγαζιά, τα εστιατόρια και τις καφετέριες.

Αρχαία Κόρινθος
Κορινθία


Κατά τους αρχαίους χρόνους η Κόρινθος ήταν από τις πλουσιότερες πόλεις-κράτη στην Ελλάδα. Αφού ήλεχγε το πέρασμα από και προς την Πελοπόννησο πράγμα που αποτελούσε μεγάλο πλεονέκτημα. Περπατήστε τα ερείπια στην αρχαίας αγοράς ή επισκεφθείτε τη Ακροκόρινθο.

Διώρυγα της Κορίνθου
Κορινθία


Η διώρυγα της Κορίνθου είναι ένα επίτευγμα μηχανικής που ενώνει το Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος και ολοκληρώθηκε το 1893. Η ιδέα για το κανάλι είχε προταθεί από τους αρχαίους χρόνους, περίπου τον 1ο αιώνα μ.Χ. αλλά λόγο της έλλειψης πόρων δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Αρχαία Νεμέα
Κορινθία


Η αρχαία Νεμέα ήταν ευρέως γνωστή στη αρχαιότητα λόγο του κρασιού που παρήγαγε. Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο, το Ναό του Νεμείου Διός και μάθετε για το Λιοντάρι της Νεμέας, έναν από τους άθλους τπυ Ηρακλή. Η περιοχή είναι ακόμα γεμάτη με αμπέλια και αξίζει μια επίσκεψη.

Ναύπλιο
Αργολίδα


Το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωσή της από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία από την Ενετική και την Οθωμανική κατοχή μέχρι τα αρχαία κάστρα και την μοναδική αρχιτεκτονική. Επισκεφθείτε το κάστρο του Παλαμηδίου που στέκεται ψηλά ή δείτε το οχυρό Μπούρτζι που βρίσκεται στην μέση του λιμανιού.

Αρχαίες Μυκήνες
Αργολίδα


Αρχαίες Μυκήνες, μια πόλη που χάρισε το όνομά της σε μια ολόκληρη αποχή. Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο και ζήστε από κοντά το μεγαλείο ενός από τους πρώτους πολιτισμούς. Δείτε τα ερείπια του παλατιού αλλά και τους Θολωτούς τάφους.

Πυραμίδα του Ελληνικού
Αργολίδα


Η πυραμίδα Ελληνικό χρονολογείται περίπου από τον 4ο αιώνα π.Χ. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την χρήση της. Λέγεται πως είτε χρησιμοποιήθηκε ως τάφος είτε ώς κάποιου είδους μικρός πύργος φρουράς, πράγμα που μοιάζει πιο πιθανό.

Μονεμβασιά
Λακωνία


Η Μονεμβασιά είναι μια Βυζαντινή οχυρωμένη πόλη σε ένα αποκομμένο νησάκι. Ενώνεται με την ξηρά από μια μικρή γέφυρα και η πόλη είναι γεμάτη ιστορία, με τα στενά της, τα παλιά κτήρια και τις εκκλησίες της.

Κεφαλάρι
Αργολίδα


Το Κεφαλάρι φιλοξενεί μια από τις ομορφότερες εκκλησίες της περιοχής. Η Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής που έχει χτιστεί μέσα σε μια σπηλιά.

Δίδυμα
Αργολίδα


Δύο κρατήρες στο χωριό Δίδυμα στην ΕΡμιονίδα, που δημιουργήθηκαν από την διαδικάσία της διάβρωσης του εδάφους. Φιλοξενούν δύο μικρά Βυζαντινά εκκλησάκια, του Αγ. Γεωργίου με τοιχογραφίες του 13ου αιώνα και το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Ιησού.

Αρχαία Τίρυνθα
Αργολίδα


Η αρχαία Τίρυνθα ήταν μια μυκηναϊκή πόλη διάσημη για τα γιγάντια πέτρινα τείχη της. Χαρακτηρίστηκαν από τον Όμηρο ως Κυκλώπεια και η κατασκευή τους παραμένει μυστήριο. Επίσης η αρχαία Τίρυνθα είναι Χώρος Παγκόσμιας Κληρονομιάς και προστατευόμενος από την UNESCO

Σπέτσες
Αττικής


Οι Σπέτσες είναι ένα πλούσιο νησή και κομμάτι του νομού Αττικής. Κατά του αρχαίους χρόνους νομαζόταν Πιτυούσα, το όνομα Σπέτσες έρχεται από την ιταλική λέξη "spezie" που σημαίνει "μπαχαρικά".

Ύδρα
Αττική


Το νησί της Ύδρας βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και είναι ένα από τα νησιά του Σαρωνικού κόλπου. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Πελοπόννησο και χωρίζεται από μια λεπτή γραμμή νερού. Το όνομα της οφείλεται στο γεγονός πως είχε μεγάλο αριθμό φυσικών πηγών νερού.