Ναύπλιο Ναύπλιον Ανάπλι

Η Πόλη του Ναυπλίου

Το Ναύπλιο γνωστό κι ως Ναύπλιον ή Ναυπλία βρίσκεται στον Αργολικό κόλπο, στην βορειοανατολική πλευρά της Πελοποννήσου και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της απελευθερωμένης Ελλάδας. Λέγεται πως είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και βρίσκεται μόλις 20χλμ από το Anastasias Apartments Ίρια.

Αυτή η μαγική πόλη θα σας τραβήξει πίσω περισσότερες από μια φορές κατά την διάρκεια των διακοπών σας αφού υπάρχουν τόσα πράγματα να δείτε και να κάνετε. Το Ναύπλιο έχει πολλά Ενετικά στοιχεία, τα στενά της Παλιάς Πόλης που στολίζονται από μικρά Ενετικού στυλ μπαλκόνια και νεοκλασσικά Ενετικής αρχιτεκτονικής αλλά και το διάσημο Ενετικό κάστρο Παλαμήδι που στέκεται περήφανο πάνω από την πόλη. Επίσης από την κορυφή εκτός της πόλης η θέα συμπεριλαμβάνει το Μπούρτζι που βρίσκεται στην μέση του λιμανιού.

Μικρές βαρκούλες σας μεταφέρουν από το λιμάνι σε αυτό το γεμάτο ιστορία Ενετικό οχυρό του 1471. Στην κεντρική πλατεία, την Πλατεία Συντάγματος μαζί με τις καφετέριες, τα εστιατόρια και τα παγωτατζίδικα βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο άνοιξε πρόσφατα αφού ήταν κλειστό για 4 χρόνια; ξανάνοιξε το 2009 και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Άλλα μουσεία στο Ναύπλιο είναι το Λαογραφικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Παιχνιδιών και το Μουσείο Ούζου για να ονομάσουμε λίγα.

Για μια πιο χαλαρή επίσκεψη επιλέξτε τα στενά της πόλης γεμάτα με ταβέρνες, δείτε μια ποικιλία από μαγαζιά μπροστά από την θάλασσα όπως καφετέριες, μπαρ και ψαροταβέρνες, ενώ είναι καλή ιδέα να προτιμήσετε τις μικρές ταβέρνες, ό,τι και αν επιλέξετε είναι ιδανική ευκαιρία για να χαλαρώσετε και να χαζέψετε τον κόσμο που περνάει, να απολαύσετε την ελληνική κουζίνα, το κρασί την ρετσίνα αλλά και το ούζο τοπικής παραγωγής.